Castingsport

Du är här: Hem / Förbundet / Föreningsservice

Föreningsservice

Förenings- service

Klubbarna är hjärtat i Svensk Castingsport, vår uppgift är att skapa goda förutsättningar för såväl små som stora föreningar.

Föreningsutveckling- När den är som bäst!

Som medlem i Svenska Castingförbundet får ni daglig stöttning av vår föreningsutvecklare Sara Tjälldén. Sara har flera års erfarenhet av att planera och genomföra olika typer av event. Hon har under sina två år på förbundet arbetat tätt med föreningar och deras visoner för att stärka klubbens verksamhet.

Tillsammans skapar ni en aktivitetsplan som ligger i linje med er verksamhet, aktivitetsplanen är ett enkelt verktyg som ska möta föreningen på sin nivår oavsett ambitioner och storlek.

Aktivitetsplan

Nuläge– Föreningen beskriver sitt nuläge i verksamheten.

Det här är vi bra på– Föreningen får beskriva vad just dom är bra på, saker som gör föreningen framgångsrik.

Det här vill vi göra – Föreningen får spåna över saker dom vill ska hända i klubben, aktiviteter, utbildningar, tävlingar eller annat som kommer upp.

Behov – Vilka behov har klubben för att kunna genomföra det dom brinner för. Tips på aktiviteter, material, lokal, utbildning med mera.

Mål – Tillsammans sätter vi mål för att flytta fram positionerna.

Nästa steg- Det är då det roliga börjar! Vi börjar arbetet tillsammans mot era mål och visioner för att just era medlemmar ska trivas och må bra.

 

Sara Tjälldén

Sara Tjälldén

Förenings- och verksamhetsutvecklare

sara.tjallden@casting.rf.se

Telefon: 073-8308180

Sara Tjälldén är föräldraledig. Kontakta Lise-Lotte Janson. liselotte.janson@casting.rf.se Telefon: 070-8221271

Mitt namn är Sara Tjälldén,  jag är utbildad hälsocoach för barn och ungdomar, idrottspedagog och äventyrspedagog. Jag har flera års erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och människor på olika sätt. Mitt största driv är att skapa mötesplatser där personer kan mötas, uppleva saker tillsammans, hitta lösningar, göra sin grej och ha roligt.

Jag har själv varit aktiv i sporten i snart sex år vilket har öppnat många nya dörrar, jag har fått resa till olika länder, träffat häftiga människor och som gammal fotbollstjej fått en andra chans till att lyckas inom idrotten som stolt kastare i landslaget.

I min roll som föreningsutvecklare vill jag inspirera och utveckla för att alla medlemmar ska trivas och mår bra. 

Idrott Online

IdrottOnline är ett gemensamt verksamhetssystem för svensk idrott och utgör basen för all kommunikation och administration mellan medlem, förening och förbund.

Systemet är byggt utifrån att föreningen ska hitta allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller hemsida, medlemsregister, ansökan till LOK-stöd och Idrottslyft, administration av utbildningar och tävlingar och mycket mer.

RF-anslutna föreningar får tillgång till allt detta helt kostnadsfritt.

Pengar till föreningen

Lok-stöd och projektstöd är ett sätt att utöka föreningskassan och på så sätt erbjuda fler aktiviteter för medlemmarna.

LOK-stöd- kan sökas av varje idrottsförening, ansluten till något av de specialidrottsförbund som tillhör RF och som bedriver verksamhet för deltagare i åldern 7–25 år. LOK-stödet finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.

Projektstöd- Har ni en idé som ni vill förverkliga, genom Castingförbundet har ni möjlighet att ansöka om projektstöd.

Föreningen i Centrum

Alla föreningar har egna mål och visioner om vad deras verksamhet ska erbjuda medlemmarna, nedan listas ett antal saker våra föreningar vill eller som redan pågår i klubbarna. 

Kastkurser

Arrangera kastkurser i fluga, haspel eller spinn. Anpassade kurser för målgrupperna nubörjare, medel och mer avancerade utövare.

Tävlingssatsning

Ta fram en plan över en specifik tävlingssatsning som bygger på att ha roligt och bli en bättre kastare.

Ledarutbildning

Utbilda ledare för att kunna arrangera fler aktiviteter och attrahera nya medlemmar.

Familjedag

Arrangera en familjedag där det erbjuds aktiviteter för alla i familjen inom kast med spö. Alla kan hitta just sin grej!

Prova på dag

Erbjud medlemmarna en prova på dag, testa på fiske eller inspireras av Castingsportens olika grenar.

Nå ut till skola och fritids

Vill ni nå ut till fler barn och unga, vi hjälper er med ett enkelt koncept som fungerar på skola och fritidsverksamhet.

Klicka här för att läsa mer om vår rörelsesatsning i skolan. 

Det goda värdskapet i föreningen

Konsten att få människor att känna sig välkomna, en workshop för er som vill jobba med inkludering och prata om hur ni ska jobba för att alla ska trivas och må bra i er verksamhet.

Föreläsning

Vill ni arrangera en föreläsning, Castingförbundet har duktiga föreläsare och inspiratörer i flugkastning kast och fiske, forskning kring rörelseanalys i flugkastning, ledarskap och mycket annat.