Castingsport

Du är här: Hem / Flugkastning deltar på SM veckan i Umeå

Den 28 juni är det dags för några av världens bästa flugkastare att kliva in på scenen på SM veckan i Umeå. Tävlingarnas längdgrenar genomförs på Nydala sportfält och precisionen i flugkastning kastas framför TV kameran på Rådhustorget.

Programmet för tävlingarna ser du nedan och en rekommendation är att besöka finalerna på Nydala Sportfält och följa den rafflande uppgörelsen om SM guldet i Trout Accuracy på Rådhustorget.

Flugkastningstävling består av sex grenar och vanligtvis så tävlar man på vatten. På SM i Umeå tävlas det i fyra av de sex grenarna och just vid det här tillfället genomförs tävlingarna på land. De fyra grenarna är:

  • Trout Accuracy
  • Trout Distance
  • Seatrout Distance
  • Salmon Distance

För att läsa mer tryck här!

Deltagare

Årets SM tävling har ett startfält i världsklass, och bland annat deltar Anna Hedman, 36 år från Älvsbyn och som tävlar för Piteå SFK. Anna har vunnit 12 VM medaljer varav två är av den ädlaste valören. Anna kommer att duellera mot Anna-Karin Viklund, 50 år, som har 10 VM medaljer i bagaget varav två guld. Det kommer bli en spännande kamp att se Anna och Anna-Karin tävla mot varandra.

På herrsidan kommer Bernt Johansson, 40 år från Älvsbyn och Piteå SFK visa sin skicklighet i längdkastning. Bernt är trefaldig världsmästare, senast från VM i Norge 2022.

Magnus Hedman, 39 år, från Älvsbyn och även han tävlar för Piteå SFK. Magnus är världsmästare är gift med Anna.

Piteå SFK är dominerande som klubb men kommer att möta motstånd från bland annat Niklas Eriksson, precisionskastare från Halmstad som tävlar för Westcoast Flycasting som huserar utanför Göteborg. Niklas har som bäst ett VM silver med sig till Umeå och han tränar hårt för att vinna fler VM medaljer.

Resultat

Resultat från tävlingarna i Umeå kan följas i realtid, klicka här så kommer du direkt till resultatsidan.

Prova på

Under SM veckan kommer SFK Bottennappet från Vännäs att finnas på plats vid Skeppsbron för att ha ”prova på” aktiviteter för alla som vill prova att kasta med spö. Den 27 juni klockan 12.00-17.00 och den 29 juni klockan 12.00-17.00 finns klubbens ledare på plats. Alla är välkomna, och med det menar vi barn, unga, vuxna, äldre. Vi har ledare på plats som kan hjälpa dig lite extra som har en funktionsnedsättning, Castingsporten är något som passar alla. För dig som vill träffa två världsmästare kommer Anna och Magnus Hedman att vara på plats den 29 juni kl. 12.00-13.00, de delar med sig med råd och tips.