Castingsport

Du är här: Hem / Förbundet / Paracastingsport

Paracastingsport

Paracastingsport

Castingförbundet skapar möjligheter för att fler personer med funktionsnedsättning ska

uppleva sin känsla av Det Perfekta Kastet!

Paracastingsport är kast med spö för personer med funktionsnedsättningar och riktar sig till målgrupperna personer med intellektuella funktionsnedsättningar, personer med rörelsenedsättningar samt personer med synnedsättningar. 

Svenska Castingförbundet vill vara med och skapa möjligheter för att fler personer med funktionsnedsättning ska få uppleva rörelseglädje och vara med i idrottsrörelsen som ligger i linje med idrottens strategi 2025. Under 2023 gör förbundet en satsning på att utveckla parasportverksamhet i samverkan med Svenska Parasportförbundet. Här kan du läsa mer om parasportens nuläge samt hur den fungerar och är uppbyggd. 

Vill ni som förening utveckla paracastingsport eller bara är nyfikna och vill veta mer så maila till vår parasportutvecklare Peter Melander på Peter.melander@casting.rf.se.

Du kan även maila Castungförbundets e-post casting@casting.rf.se .

Peter Melander

Peter Melander

Utveckling Parasport

Kontakt: peter.melander@casting.rf.se 

Mitt jobb innebär att skapa förutsättningar och möjligheter för personer funktionsnedsättning att inkluderas och bli en naturlig del av castingsporten.

Jag har en bakgrund inom parasporten både som idrottare men också anställd. Fiske och kast med spö ligger mig varmt om hjärtat vilket gör att det ska bli väldigt utvecklande och kul att få chansen att arbeta med detta. Nu ser jag framemot att lära mig om mer verksamheten och få träffa er i föreningarna för att ska vi lyckas med detta måste vi göra det tillsammans!