Castingsport

Du är här: Hem / Funktionärer och Volontärer

Funktionärer och Volontärer

Funktionärer och Volontärer

Varmt välkommen till sidan

för funktionärer och volontärer!

Välkommen till Castingsportens sida för funktionärer och volontärer!

Varmt välkommen till vår gemenskap! Vi är glada att ha dig med oss som en del av teamet som gör Castingsport möjlig och framgångsrik. Din insats som funktionär och volontär är ovärderlig för att skapa fantastiska upplevelser för alla deltagare.

Här på vår sida hittar du all information du behöver för att utföra dina uppgifter på bästa sätt. Oavsett om du är ny volontär eller erfaren funktionär har vi samlat resurser, manualer och nyheter för att hålla dig informerad och uppdaterad.

Beskrivning av Funktionärs- och Volontärsroller på Castingsportsevent

Funktionärer och volontärer spelar en central roll i genomförandet av våra castingsportsevent. Nedan följer en översikt över de olika uppgifterna och ansvaren som kan ingå i dessa roller:

Funktionärer

Funktionärerna är de som säkerställer att tävlingarna genomförs enligt regler och föreskrifter, samt ser till att alla deltagare har en rättvis och säker tävlingsupplevelse.

Uppgifter:

 • Domare: Bedöma deltagarnas prestationer enligt fastställda regler och kriterier.
 • Mätning och protokollföring: Ansvara för att mäta kastlängder och notera resultat. Noggrannhet är av största vikt för att säkerställa att resultaten är korrekta.
 • Säkerhet: Övervaka att säkerhetsregler följs, både för deltagarnas och åskådarnas säkerhet. Detta kan inkludera allt från att kontrollera utrustning till att säkerställa att kastområden är fria från hinder.
 • Tävlingsledning: Koordinera tävlingen, hålla tidsplanen och hantera eventuella tvister eller frågor som kan uppstå under tävlingens gång.

Volontärer

Volontärer bidrar med stödjande uppgifter som gör att evenemanget flyter smidigt. Dessa uppgifter är varierande och kan anpassas efter behov och tillgänglighet.

Uppgifter:

 • Registrering och information: Hjälpa till med registrering av deltagare, dela ut startnummer och ge information till både deltagare och åskådare.
 • Logistik och uppsättning: Bistå med uppsättning och nedtagning av utrustning, tält och andra faciliteter. Detta kan också inkludera att organisera parkeringsplatser och publikområden.
 • Service till deltagare: Erbjuda praktisk hjälp till deltagare, som att dela ut vatten, ge vägbeskrivningar eller assistera med utrustning.
 • Publikvärdar: Vara tillgängliga för att hjälpa åskådare med information, visa dem till rätt platser och säkerställa att alla har en trevlig upplevelse.
 • Servicevärd: Mat, dryck, nationsvärd vid VM tävlingar och annat som kan vara relevant för just det evenemanget.

Oavsett vilken roll du har, är ditt engagemang och din tid en avgörande del av vår framgång. Vi uppskattar ditt bidrag och ser fram emot att arbeta tillsammans för att skapa minnesvärda och framgångsrika castingsportsevent.

Tack för ditt engagemang och din insats!

Evenemang och tävlingar just nu!

Junior VM i Castingsport – Ulricehamn

Vi är glada och stolta över att få arrangera Junior VM i Castingsport i Sverige, närmare bestämt Ulricehamn. Tillsammans med Ulricehamns kommun och Näringsliv Ulricehamn AB kommer vi att göra tävlingen till en minnesvärd händelse för alla som är på plats.

Evenemanget pågår från onsdag kväll 10 juli till och med lördag 13 juli.

Vi välkomnar barn och unga från hela världen som älskar att kasta med spö till Ulricehamn. 

Vi söker funktionärer som vill vara med och bidra till en fin helhetsupplevelse för alla. 

Läs mer och anmäl dig här.

 

VM i Flugkastning- Åhus

Flugkastning

I Flugkastning kan man tävla både på land och i vatten, alla stora mästerskap går över vatten. 

Visste du att?

 • Det är 1.5 miljoner människor i Sverige som kastar med spö? Det är för dom vi gör roliga och upplevelsrika evenemang där vi tillsammans utevcklas och mår bra.
 • Att Castingsporten består av två dicipliner Casting och Flugkastning, totalt kan man tävla i 15 grenar både precison och längd.
 • Att Svergie är en av dom bästa nationerna i världen inom Flugkastning?

Frågor?

Kontakta generalsekreterare Lise-Lotte Janson för frågor.

Telefon: 070-8221271

E-post: liselotte.janson@casting.rf.se