Castingsport

Du är här: Hem / Castingsport i skolan

Castingsport i skolan

Castingsport i skolan

Kasta med spö, som fiske på land – låt barnen i din skola testa något helt nytt!

Kasta med spö – som fiske på land! 

Nu har alla barn möjlighet att kasta med spö i skolan. Med ett helt vanligt fiskespö kan du testa nya lekar som tränar öga och handmotorik, tålamod och koncentration, kondition, motorik och precision.

Låt barnen i din skola testa något helt nytt. Det ser ut som fiske på land, är vansinnigt roligt och lockar till rörelseglädje. Och när barnen väl har lärt sig att använda rulle, lina och spö så kan de börja kasta prick, fånga plåtfiskar och springa banor. De flesta barn (och vuxna) har svårt att sluta kasta när de en gång har börjat. Alla vill träffa eller kasta långt!

Tips & tricks 

För att hjälpa dig komma igång har du möjlighet att beställa ”Skolväskan” som Svenska Castingförbundet säljer till skolor för ett subventionerat pris. Det är bra om du har tillgång till en yta på ca 15 x 7 meter med ett ”mjukare” underlag (allt utom asfalt går bra). Vi rekommenderar att du börjar med att visa hur rullen fungerar och att du delar in barnen i mindre grupper när de börjar kasta och leka. Sedan är det bara att köra på med denna utmärkta rastaktivitet.

Kasta loss och lycka till!

 

Testa pluggdammen, rörelsebana och castingskytte

Är det dags att börja kasta och ha kul med dina elever och kollegor? Här kan du titta på korta inspirationsfilmer som hjälper dig att komma igång och allt du behöver veta för att börja leka, kasta och ha kul med  haspelspön.

Beställ skolväskan och kom i gång

Här hittar du all information om skolväskan, vad den innehåller och hur du gör för att beställa. Här börjar resan inom kast med spö!

Rörelsesatsning i skolan

Detta material är en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsnin i skolan, som syftar till att förbättra barnens välbefinnande och skolresultat. Det gör vi bäst genom att bygga broar mellan skolan, barnen ocg föreningslivet. Fler spännande idrotter presenteras löpande unde råret.

Läs mer om projektet här: rf.se/RFarbetarmed/Aktuellaprojekt/rorelsesatsningiskolan

Om du vill ha hjälp så är du välkommen att mejla
casting@casting.rf.se

Eller ring till Lise-Lotte Janson +46708221271