Castingsport

Du är här: Hem / Castingsport i skolan

Castingsport i skolan

Castingsport i skolan

Pluggen i plugget, lekar och aktiviteter där kast med 

spö och glädje är i fokus. 

Upplev Det Perfekta Kastet tillsammans med 

era barn och kollegor.

Pluggen i plugget – börja kasta med spö du med!

Castingförbundet är en del i Riksidrottförbundets rörelsesatsning som syftar till att barn och unga ska röra på sig ännu mer och samtidigt hitta tillbaka till föreningslivet. Genom rörelsesatsningen får barn och unga upptäcka och testa på flera olika idrotter på raster och rörelsepauser. Och för Castingsporten är det självklart att vara med så fler barn och pedagoger får uppleva känslan av Det Perfekta Kastet.

Att kasta med spö passar de flesta, det är en enkel och rolig aktivitet som stimulerar lek och rörelseglädje hos alla som testar. Tack vare rörelsatsningen kan alla skolor testa Castingsporten i skolan. Genom att beställa skolväskan får din skola allt som behövs för att komma i gång med kast med spö aktiviteter.

 

Beställ skolväskan och kom i gång

Här hittar du all information om skolväskan, vad den innehåller och hur du gör för att beställa. Här börjar resan inom kast med spö!

Inspiration

Är det dags att börja kasta och ha kul med dina elever och kollegor? Här kan du titta på korta inspirationsfilmer som hjälper dig att komma igång och allt du behöver veta för att börja leka, kasta och ha kul med  haspelspön.

Inspiration till rörelse och idrott i skolan.

Vill du få mer inspiration till rörelse och idrott i skolan, klicka här för att komma vidare till RFs sida för rörelsesatsning i skolan. Ta en titt på vad andra idrottsförbund erbjuder.