Castingsport

Du är här: Hem / Förbundet / Barn och ungdom / Inspiration barn och ungdom

Inspiration barn och ungdom

Barn och ungdom

Här hittar du inspiration, tips och trix på hur du på ett enkelt sätt kommer i gång och kastar med haspelspö.

Er resa inom kast med spö börjar här!

Vi tycker det är väldigt roligt att du ska börja kasta med spö. För att du ska få en bra start har vi spelat in korta inspirationsfilmer. Det finns mycket att upptäcka inom området kasta med spö,haspel, fluga, spinn, fiska, kasta, träna eller kanske tävla. Castingförbundet hoppas att inspirationsfilmerna ger dig en bra start och en härlig upplevelse för att börja utforska och hitta det som passar dig.

 

Montera haspelspö

Steg för steg i hur du monterar ditt haspelspö.

Så här fungerar en haspelrulle

Klicka här så kommer du till filmen som steg för steg lär dig hur du kastar med en öppen haspelrulle.

 

Pluggdammen

Pluggdammen är en rolig lek som tränar öga- handmotorik, tålamod och koncentration. Ett roligt inslag på rasten eller som rörelsepaus där barnen får fiska upp fiskar med hjälp av en magnet. Titta på filmen här för att se hur det går till.

 

Bygg en rörelsebana

Kondition, motorik, koncentration, precision, ja allt detta ryms i vår rörelsebana. Bygg efter era förutsättningar och låt barnen anta banans olika utmaningar kasta, hoppa, springa, krypa, ja ni väljer själva hur er bana ska se ut. Titta på filmen här och få mer inspiration.

Castingskytte

Castingskytte är en fartfylld lek som tränar koncentration, öga- handmotorik, kondition och precision, välj vilken variant som passar dig. Titta på filmen här och få inspiration och tips.

Behöver ni support gällande material, tips på hur ni löser trassel på linan, eller ännu mer tips på lekar och aktiviter. Tveka inte att höra av er till oss!

casting@casting.rf.se