Castingsport

Du är här: Hem / VM i Flugkastning en segerrik historia!

Femton kastare åkte för att representera dom blågula färgerna på VM i Norge. Resan började med en del strul för många svenska kastare med inställda flyg och strul med bagage. Men till slut var hela tuppen samlade på Gaustablikk i Norge, högt uppe i bergen med härliga vyer.

Och oj vilka dagar som väntade nu, sex grenar skulle avgöras i herr, dam och veteranklass. Långa dagar blev det men alla fyllda med spänning och härliga idrottsögonblick.

Första tävlingsdagen kunde inte börja på ett bättre sätt med två guld som kastades hem av Bernt Johansson i grenarna Seatrout distance och Salmon distance. Men förutom dessa guld var det inte slut där, damerna presterade mycket bra dom med. Anna- Karin Wiklund vann silver och Anna Hedman Brons i grenen Salmon distance. Denna kväll sov vi alla gott och laddade inför nästkommande dag.

Trout accuracy blev en lyckad gren det med, dock ingen svensk till final. Men någon som är värd att berättas om och hyllaS är unga Maxine McCormick som för första gången någonsin i flugkastningens tävlingshistoria kastar full pott i precisionsgrenen accuracy, alltså 80 poäng! Hon slog alla kastare i startfälten herrar, damer och veteraner. VM guldet väldigt välförtjänt.

Efter accuracy var det fler medaljer som ramlade in till Sverige. Esa Raudasvirta som tävlade i veteranklassen vann guld i Spey 18, otroligt välförtjänt och fin prestation.

Anna Hedman vann brons i både Spey 15.1 och 16. Grattis till det.

Sista tävlingsdagen blev även det en spännande historia, Seppo Kumpula och Bernt Johansson kom till final i Trout distance så även Anna Hedman på damsidan. Anna Hedman vann ett silver efter en rafflande duell mot Maxine, båda helt fantastiska idrottsmänniskor. Men en person som är värd att hyllas lite extra, på sitt första VM och efter en otrolig kastning med fin teknik vinner Seppo från SFK Fenan ett brons som han ska bära med stolthet. DET ska bli spännande att följa Seppo i framtiden.

Redan här har landslaget representerat landet på ett mycket väl godkänt sätt, men det är inte slut ännu. Nytt för detta VM är att likt Casting så tävlar man nu även i kamper eller kombinationer. Man slår alltså ihop poängen från alla grenar för att räkna ut vem som är den mest kompletta kastaren och duktig i många grenar. Så här slutade det, läs och njut;

Kombination gren 1-4

Brons Bernt Johansson

Silver Anna- Karin Wiklund

Kombination gren 1-6

Guld Magnus Hedman

Guld Anna-Karin Wiklund

Som ni kan läsa blev detta ett väldigt framgångsrikt VM likt VM 2018 i England. Men i år 2022 en medalj mer än då. TRETTON TOTALT!

STORT GRATTIS TILL ALLA MEDALJÖRER OCH FRAMGÅNGAR PÅ VM.

Här kan du läsa alla resultat från VM i Gaustablikk.