Castingsport

Du är här: Hem / Förbundet / Om oss / Tillväxt 2025

Tillväxt 2025

Tillväxt 2025

Vår vision, år 2025 är vi ett av Riksidrottsförbundets mest moderna organisationer med 100 000 medlemmar som varje år brinner för att kasta med spö och vara en del av en enkel, jämlik och fördomsfri verksamhet. 

I Sverige är det ca 1,5 miljoner människor som kastar med spö regelbundet, många för att de är intresserade av att bli bättre på att uppleva en härlig fisketur i naturen. Andra för att de vill träna och tävla i Sverige, och några för att de vill försöka bli bäst i världen. 

Med det stora intresset för att kasta med spö som grund, gjorde Castingförbundets styrelse 2016, bedömningen att det finns en stor tillväxtpotential att växa som idrott, verksamhet och förbund. Men, under helt nya premisser och förutsättningar än det som styrelsen och förbundet arbetat efter sedan en lång tid tillbaka. Istället för att fortsätta i gamla spår, satte styrelsen upp långsiktiga mål och en vision som visar verksamhetens färdriktning och värderingar. För att lyckas realisera tillväxtpotentialen behöver alla dra åt samma håll. Styrelsen bestämde sig därför att träffa medlemsföreningar i utvecklingsdialoger med målet att förankra och inkludera. Nu är arbetet med tillväxt 2025 igång, och det handlar om att vinna eller försvinna! Siktet är inställt på att vinna, såklart, och alla som vill vara med på resan är välkomna, du med.

Vill du veta mer om tillväxt 2025 och ta del av dokument och planer, som just nu håller på att uppdateras, är du välkommen att höra av dig till casting@casting.rf.se, så återkopplar vi till dig med mer information.