Castingsport

Du är här: Hem / Familjedagar, öppet hus och SM veckor!

Även om hösten tränger sig på och vintern närmar sig så blomstrar det ute i våra föreningar. Det har varit en fröjd att arbeta som föreningsutvecklare dom senaste månaderna. Rapporter från stolta och glada föreningar som känner att dom kommer framåt och att dom får det stöd dom vill genom sitt medlemskap i Castingförbundet. Här kommer några gobitar från några föreningar som brinner att ska härliga mötesplaster för sina medlemmar.

Skövde sportfiskeklubb, en klubb som just nu arbetar för att få fler ungdomsledare till föreningen då dom vill starta upp mer verksamhet för barn och unga. Föreningen är med och planerar inför SM veckan vinter som går av stapeln 31 januari – 5 februari 2023 i Skövde. Tillsammans med Castingförbundet arrangerar dom lag SM i Haspel Arenberg. Föreningen säger själva att dom hoppas att sitt deltagande på SM veckan ska göra att fler får upp ögonen för klubben samt få fler att engagera sig i bland annat ungdomsverksamheten.

Sportfiskeklubben Bottennappet, jag fick äran att delta på deras medlemsmöte för några veckor sedan och oj vilken härlig gemenskap och glädje i det rummet. Föreningen finns i Vännes några mil från Umeå. Föreningen har varit medlemmar i många år och har träffat flera giganter inom sporten som lärt medlemmarna att kasta precision med haspelspö. Just nu är samarbetet mellan Castingförbundet och klubben intensivt då dom står som lokal arrangörsklubb för SM veckan sommar 2023 i Umeå. Det kommer vara en fröjd att fortsätta arbeta med denna förening och lära dom allt om hur man tävlar i sporten.

Sportfiskeklubben Storfiskarna, Storfiskarna ja vart hittar man dom om inte i Övik! Mitt möte med denna förening ägde rum under min resa hem från Umeå i deras lokal som just nu håller på att renoveras. Dom planerar för öppet hus och invigning av lokalen den 12 november. Den här föreningen har jag haft många samtal med men inte träffat fysiskt. Och oj vad kul det var att träffa personerna man talat med i telefon och via temas flera gånger. Föreningen är i uppstarten av flera nya aktiviteter där Castingsporten kommer att få en stor del i verksamheten. Klubben satsar just nu lite extra på att få i gång sin ungdomsverksamhet ännu mer. Dom kommer att erbjuda flertalet aktiviteter under året även under vintern i en idrottshall. Där kommer man kasta och ha kul tillsammans.

Piteå Sportfiskeklubb, Sveriges bästa tävlingsklubb i flugkastning! Under helgen startade dom upp inomhussäsongen med en familjedag. Jag fick ta del av kort summering av dagen från vice ordförande Anna Hedman.

Den 30/10 kickstartade Piteå sportfiskeklubb sin inomhussäsong genom att bjuda in nya och gamla medlemmar till familjedag i Piteå energi arena. Det informerades om de aktiviteter vi haft under året och vad vi planerar att genomföra under kommande säsong.

Det blev en trevlig tillställning där ca 25 personer tog sig till hallen för att kasta med spö. Det fanns några olika stationer där man kunde prova på lite olika spön bland annat Micro practice rods, flugspön för både barn och vuxna, haspel Arenberg och magnetfiske där man fick prova att kasta haspelspö med små magneter på plåtfiskar. Det bjöds på fika och många trevliga samtal.

 Vi hoppas på en lång och rolig säsong!

Är du nyfiken på flugkastning eller vill lära dig fiska med ett flugspö, då ska du ta kontakt med föreningen och besöka deras träning under söndagarna. Piteå Sportfiskeklubb finns på Facebook.

Som sagt detta och mycket mer pågår där ute, extra roligt är det att nya föreningar hittar till oss i högre frekvens än tidigare, alla vill dom utveckla sin kast med spö verksamhet och erbjuda sina medlemmar fler roliga aktiviteter som ett komplement till fisket.

Ha en fortsatt fin dag önskar en stolt och glad föreningsutevcklare!

/ Sara Tjälldén