Castingsport

Du är här: Hem / Lyckad seniordag arrangerades av Skövde Sportfiskeklubb!

Skövde Sportfiskeklubb och Svenska Castingförbundet arrangerade tillsammans den 25 augusti en seniordag där alla i åldern 65+ var välkomna att delta. Dagen inleddes med utdelning av fiskekort och en kortare fika tillsammans. Efter det blev det fiske, grillad lunch och mer kast och fiske i en fin put and take sjö på Billingeberget.

Dagen blev en väldigt lyckad tillställning med ett tjugo tal seniorer som kunde njuta av fina kast, fiske och härlig gemenskap.

Fler seniordagar planeras fram över av Svenska Castingförbundet och föreningar som är med i satsningen.

Kort fakta om satsningen, Idrott för äldre: Med start 2020 får idrottsrörelsen 20 miljoner kronor per år i två år av regeringen för idrott för äldre. Satsningen gör det möjligt att utveckla verksamheten för en målgrupp vi tidigare inte fått statliga medel för.

Stödet ska ge förutsättningar för föreningar och förbund att utveckla verksamheten så att fler äldre kan leva ett aktivt liv och minska ensamhet hos målgruppen 65 år och äldre (65+). Bakgrunden till stödet är att RF inför valet 2018 tog initiativ till ett gemensamt upprop med seniorsorganisationerna PRO, SPF Seniorerna, SKPF och RPG för behovet av stärkt arbete med fysisk aktivitet och ökad hälsa bland äldre.

Ordförande Börje Wass, grillar hamburgare till alla kastare.
Foto: Privat