Castingsport

Du är här: Hem / Vi välkomnar ännu en förening in i vår verksamhet!

Här kommer några ord från ordförande för föreningen Peshku Sportfiskeklubb, Halil Radogoshi.

Vi är en sportfiskeklubb som genom att stimulera sportfiske- och naturintresset bland unga och kvinnor strävar för naturvård, jämställdhet och integration. Föreningen finns i Hässleholm.

Våra fiskeaktiviteter har tre huvudmål:

A) Öka kunskapen om sportfiske och naturvård i Sverige.

B) Öka jämställdhet och integration genom att introducera kvinnor/tjejer av bland annat utländsk härkomst till sportfiske.

C) Ge lika möjlighet till personer med funktionsnedsättningar att fiska. 

De förväntade effekterna vi förväntar uppnå är:

A) Fler barn som har provat att fiska och kan mer om sportfiske och naturvård.

B) Flera flickor av utländsk härkomst har testat att fiska.

C) Flera personer med funktionsnedsättningar har testat att fiska.

D) Främjat integration av barn genom samarbete kring fiske oavsett social bakgrund. 

Vi valde att gå med i Castingförbundet att flera skäl. Vi delar samma glöd att ha så många som möjligt i naturen och stödja dem i lärandeprocessen att fiska. Vi vill gärna vara med en del av en gemenskap som har samma intresse som vi, fiske, och dessutom har stor kunskap i ett särskild gren, Castingsport.

Vad hoppas ni på att få ut av ert medlemskap i förbundet?

I våra fiskeaktiviteter har vi för det mesta nybörjare i olika åldrar och med olika bakgrund. Att träna en nybörjare med kastspö tar tid då det sker en och en. Dessutom så är det alltid en säkerhetsrisk med fiskekrokar för den som kastar och för de runtomkring.  Med hjälp av eran stöd och casting kit vi kan träna flera personer på ett säkert sätt och öppna för möjligheten att ha fler aktiviteter med fler deltagare. 

Vi förväntas oss att casting kit kommer också att hjälpa oss med att nå åldersgruppen 12 -18 år som är för ”mogna” för mete och för stolta att lära sig ledas av en instruktör (särskilt om det sker framför vännerna). 

Du hittar föreningen på Facebook, sök på Peshku Sportfiskeklubb eller klicka här.

Med dom orden från Halil hälsar vi er varmt välkomna in i vår gemenskap, där vi nu ska påbörja er resa inom Castingsporten och jakten på Det Perfekta Kastet!