Castingsport

Du är här: Hem / Ny hemsida för föreningen!

Ny hemsida för föreningen!

Information till alla som idag har sin hemsida via idrottonline.

RF har i många år erbjudit föreningar och förbund kostnadsfria hemsidor i IdrottOnline, med Episerver som publiceringssystem. 

Detta erbjudande kommer att läggas ned på grund av att RF kommer att fokusera mer på lösningar för sin kärnverksamhet och att det finns mer kostnadseffektiva och ändamålsenliga hemsideslösningar. 

Tillsvidare kommer IdrottOnline fortsatt att tillhandahålla:

  • Medlemshantering
  • Aktivitetshantering
  • Avgiftshantering
  • LOK
  • Idrottsmedel (Projektstöd)
  • Utbildning
  • Beslutsstöd
  • Licenshantering
  • Integrationsmöjligheter

Vi på Castingförbundet stöttar er alla i den förändring som nu sker. Nedan berättar vi om hur ni kan gå till väga och ger er information som Riksidrottsförbundet tagit fram för att stödja både SF och IF.

 Föreningens hemsida

Det finns många olika leverantörer och alternativ att välja mellan för föreningens hemsida. Vad som passar er bäst beror på vilka behov ni har.

RF SISU har tagit fram ett lärgruppsmaterial ni kan använda i ert arbete vid val av ny hemsida.

Här finns materialet

 Några råd vid val av leverantör:

·         Lätt att använda och introducera för ovana redaktörer

·         Webbaserad, så kallade molntjänst

·         Välj en väletablerad standardprodukt

·         Erbjuder de support med bra öppettider, ingår det i priset?

 Domännamn

I IdrottOnline har ni kunnat välja mellan att använda er av en egen domän eller den som har ingått från RF. När ni nu väljer en ny leverantör behöver ni i de flesta fall köpa ett eget domännamn. Till exempel: castingsport.se, castingsport.nu, castingsport.com

Läs här om hur ni registrerar ett domännamn 

Tips vid val av domännamn 

  Andra leverantörer

Det finns en rad olika leverantörer att välja mellan som erbjuder olika mallar och hemsideverktyg, t ex one.com, wordpress och loopia.

Det finns även en rad leverantörer av föreningsverktyg som också erbjuder hemsidor, t ex laget.se, sportadmin.se eller svenskalag.se. Dessa erbjuder även andra tjänster som fakturering, app:ar, medlemsregister. Här finns en lista.

 Ta hjälp av er RF-SISU konsulent

Vill ni ha stöd i ert arbete? Kontakta er konsulent hos RF SISU. De kan inte hjälpa er att skapa er hemsida men kan stötta er i processen kring att ta fram en ny hemsida.

Kontakt RF-SISU

 Spara ner materialet

Material som finns på er IdrottOnline-sida idag går att ladda ner. Ni kan exportera ner Media, dvs bilder och filer som ni har laddat upp på er hemsida, samt Nyheter. Verktyget för nedladdning hittar ni här .

OBS! Ni måste ladda ner det ni vill spara innan den 31 december. Efter det försvinner allt material.

Viktigt att tänka på

Oavsett vilket alternativ ni väljer för er webbplats måste föreningens medlemsregister finnas kvar i IdrottOnline. Här hämtar Castingförbundet information samt att all statistik som RF hämtar om SCF tas ur IdrottOnline.

 Tips!

·         Skicka ut en fråga till föreningens medlemmar om att ni ska ta fram en ny hemsida och behöver hjälp med det.

·         Skicka även med frågan till era medlemmar om att de kanske har en dotter/son/barnbarn/sambo/kusin som kan hjälpa föreningen att lägga upp en ny hemsida.

·         Var specifik när ni frågar. ”Vi behöver en ny hemsida. Kan du eller någon du känner hjälpa oss med det? Det handlar inte om en stor insats där mycket material ska läggas upp. Vi vill ha en hemsida med grundläggande information om vår förening. Kontakta Pelle eller Lotta för att få veta mer. Hjälp oss göra föreningen synlig.”

·         Har ni en högskola/universitet eller gymnasium i närheten? Kolla om det finns studenter som kan hjälpa er att bygga er nya hemsida.

Vad rekommenderar Castingförbundet?

Vi på Castingförbundet har själva bytt hemsida och använder idag WordPress vilket funkar bra för oss. Det vi verkligen rekommenderar är att göra en checklista över vilka funktioner/krav hemsidan ska ha. Läs igenom alla länkar som följer med i detta mejl. Samt att välja någon av dom som integrerar med idrottonline. Vi vet att många av våra föreningar använder www.svenskalag.se vår uppfattning är att man är väldigt nöjd med det.

Ladda ner stödmaterialt

Vi har satt ihop ett stödmaterial med ovan information som du kan ladda ner. 

Castingförbundets roll

Vår roll är att stötta alla föreningar i detta arbete, du är alltid välkommen att kontakta oss.

Vill du att vi ses för att gå igenom alla steg eller vill du ha svar på dina frågor? Vi kan enkelt boka in ett digitalt möte eller så slår du en signal, hör av dig till oss!

Kontakta:

Sara Tjälldén sara.tjallden@casting.rf.se 

Telefon: 073-8308180