Castingsport

Du är här: Hem / Flertalet rekordkast när SM i Flugkastning och Casting äntligen kunde genomföras!

Äntligen var det dags för våra svenska kastare att göra entré på tävlingsbanan igen, och hur man gjorde det. Fokus, vilja och glädje att äntligen få tävla slutade med att flera rekord slogs i flugkastningens grenar.

Dagen som skulle bli en rekord dag inleddes med salmon distance och precision för Castingen. I Salmon distance blev det långa kast i både grundomgång och final för herrar, men längsta kast för dagen blev 72,4 meter av Magnus Hedman som med det resultatet vann grundomgången och slog det senaste rekordet. I finalen var det dock Ulrik Röjizon som klarade av vinden bäst och kastade till sig den svenska mästar titeln på 71,3 meter.

När det var dags för damerna var det många som stod och hejade, spända över att se framförallt Anna-Karin Viklund som visat sig stark i denna gren. Och hur hon kastade, med hela 11 meter tangerade hon sitt förra svenska rekord, med ett kast på 67.9 meter vann hon enkelt det svenska guldet. Ett kast som även är det längsta i världen i tävlingssammanhang.

Robert Östlund imponerade när han lyckades kasta 95 poäng i fluga precision trots dom svåra förhållandena med vindar som snurrade, med det så fick klubben Montana FFK en ny svensk mästare.

Anna-Karin Söderquist vann sitt tredje SM guld i haspel arenberg vilket hon var väldigt nöjd med.

Vidare i nästa gren i flugkastning så skulle ännu fler rekord kastas, Bernt Johansson slog ett nytt svenskt rekord med nästan 9 meter när han kastade 66.2 meter. Ett fantastiskt rekord i världsklass.

Anna- Karin Viklund skulle även här slå till med ett rekord, 50, 5 meter och ännu ett SM guld till Piteå SFK. Alla damer kastade fint i denna gren, Sara Tjälldén som är relativt ny inom grenen kastade personbästa på 47,6 meter vilket hon var väldigt nöjd med, det resultatet räckte till en silvermedalj.

Listan över fantastiska resultat kan göras lång efter detta SM, men för att nämna några fler rekord och resultat är Anna- Karin Viklunds svenska rekord i trout accuracy på 63 poäng och Bernt Johanssons nya svenska rekord i trout distance på 45,9 meter. Ett namn att också nämna är Thomas Skörd som kastade hem ett SM guld i haspel arenberg. Väldigt kul, och bra jobbat.

På SM hade vi också med en liten junior som gjorde debut i tävlingssammanhang, Sandor 9 år som summerade sitt SM så här,

Jag är väldigt nöjd med mina resultat, jag hade kunnat kasta lite bättre i precisionen men 37,84 meter i haspel längd får jag vara nöjd med trots att jag siktade på 100 meter. Nu är jag Svensk juniormästare i Casting.

En härlig kommentar från framtiden i Svensk Castingsport.

Se resultat från tävlingen här,