Castingsport

Du är här: Hem / Årsmöte och Utvecklingsdialog 2021.

I söndags var det återigen dags för Svenska Castingförbundets årsmöte med en inspirerande utvecklingsdialog som start för alla deltagande föreningar. Året 2020 blev inte som någon tänkt sig med en pandemi som härjade och fortsatt härjar i vårat land, detta har såklart påverkat vår och föreningarnas verksamhet på olika sätt. För att hitta lite glädje i den situation som Sverige och världen befinner sig i just nu så är det många av våra klubbar som fått högre tryck på medlemsansökningar, alltså fler som vill ut i naturen och kasta med spö i olika former.

Utvecklingsdialog

Under utvecklingsdialogen presenterades förbundets pågående projekt, satsningar och samarbeten för att få fler människor att vilja bli en del av vår gemenskap inom kast med spö. Alla var väldigt positiva till den väg förbundet vandrat under ett antal år och som nu ger resultat. Ett utvecklingsarbetet som startade 2016 som mål att får fler människor att ta del av ”Det Perfekta Kastet”, en produkt som är anpassad för alla målgrupper oavsett mål med sitt kastande. Kasta, träna eller tävla, alla väljer själva hur dom vill förädla den kunskap som Castingförbundet erbjuder. Under dialogen gjordes även en prioritering där alla deltagare fick prioritera vilka projekt Castingförbundet ska fokusera på framöver. Några projekt som prioriterades högt var bland annat, Kastpoolskonceptet i Blekinge, den virtuella förening ”Det Perfekta Kastet, Hemsida, Facebook och Instagram , VM i flugkastning och Castingsport för barn och unga. Kul att se att vi är på rätt väg, vi kommer fortsätta tillgängliggöra och utveckla vår verksamhet för alla som vill bli bättre på att kasta med sitt spö, hitta kompisar att kasta med eller vinna ett VM guld.

Årsmöte

Efter årsmöte så fick sittande styrelse förtroende att sitta kvar på sin position även detta år, vilket alla var nöjda och glada över. Tre stycken stadgeändringar klubbades igenom samt budgeten för 2021. I övrigt rullade mötet på och Castingförbundet är på alla sätt redo för året 2021!

Det är en spännande resa vi befinner oss i, alla som på något sätt är en del på den resan kommer att fylla sina dagar med glädje, gemenskap och spännande äventyr.