Castingsport

Du är här: Hem / År 2021, vilket häftigt år på många sätt!

Året börjar närma sig sitt slut, men än är det inte dags att tacka för året 2021 så vi väljer att berätta kort om några spännande saker som händer!

Castingförbundet har sedan september njutit till fullo av bland annat den rörelsesatsning som pågår ute i skolorna. Castingförbundet har idag skickat iväg 33 skolväskor som nått sina nya ägare runt om i landet. Vi hoppas att ni inte får för mycket trassel på dom totalt 6600 meter lina som levererats. Om så är fallet, ingen fara, vi har lina att beställa så det räcker och blir över, samma gäller dom 330 kastpluggarna som totalt skickats iväg, försvinner någon under rasten, var lugna vi har fler som ligger och väntar.

Svealundsskolan

Svealundsskolan kastar med spö på skolgården.


En annan sak värd att nämna är SFK Piteå som arbetar för att SM veckan 2022 i mars månad kommer att bli en riktigt häftigt utomhus tävling om vädergudarna är med oss.


Vi är också väldigt glada över alla föreningar som vill utveckla sig, skapa mötesplatser för sina medlemmar och som tar intiativ till att arbeta mer hållbart med rekrytering av medlemmar, få dom att stanna kvar och vilja komma tillbaka igen, igen och igen. Ni är många som hör av er och vill komma i gång efter den svåra pandemin som ännu tråkigt nog inte är över. Men ni kämpar på fantastiskt bra, fortsätt med det!


Bor du i Bollnäs med omnejd, ja då vill du inte missa lördagen den 19 februari 2022, då kommer Castingförbundet till Bollnäs, med sig har vi Tellis Katsogiannos som kommer inspirera till att bli lite vassare på fisketuren. Tillsammans med Bollnäs kommun, Fritidsbanken, RF/SISU Gävleborg, Fritidsalliansen och lokala förmågor kommer vi bjuda föreningar, skolans pedagoger och privatpersoner på en hel dag fylld med kastaktiviteter, inspiration och ja en fantastiskt rolig dag helt enkelt. Mer information kommer, så håll utkik.


Slutligen, Castingförbundets utbildningsgrupp har idag fortsatt arbetet kring att skapa en funktionärs och domarutbildning för alla som vill utbilda sig och ansluta till den stora gemenskap inom tävlingskastningen. Planen är att under februari påbörja denna nya moderna utbildning för alla intresserade. En utbildning där du kommer lära dig allt du behöver för att kunna vara funktionär/domare på lokala och eller nationella tävlingar.


Tack för nu och tack till alla som på ett eller annat sätt bidrar till Castingsportens utveckling!